Webdesign & ICT

@Meek  Norgerweg 23 8433 LM Haulerwijk 06 29280121 www.atmeek.nl info@atmeek.nl

Software storingen

Een computer is een mooi apparaat, zolang hij het maar doet... Er kunnen verschillende storingen in een computer optreden, hardware en software problemen. Voor software problemen hoeft u (meestal) geen hardware te vervangen, aan een hardware probleem zit vaak een reparatie aan vast. Software problemen ontstaan vaak door internetgebruik, jammer, maar het is zo. Wanneer u aan het surfen bent is het bijna niet uit te sluiten dat u ongewenste software op uw computer krijgt, vaak zijn het extra werkbalken in uw explorer, malware bij gratis programma’s of virussen via e-mail of downloads. Verschillende reclame links zorgen er voor dat uw harde schijf ongemerkt wordt volgestopt met spyware.
Home Webdesign Reparatie Tips Software Contact Webdesign & ICT info@atmeek.nl - 0629280121- Norgerweg 23 - Haulerwijk
Verder kan uw register (een soort database voor windows) vollopen met allemaal zaken die er niet (meer) in thuis horen. Er ontstaan problemen wanneer software dat niet langer nodig is, onjuist is verwijderd of er blijven links / koppelingen achter naar programma’s die niet meer bestaan. Echter, software problemen kunnen leiden tot veel computerproblemen, irritaties door langzaam opstartende computers, na elke muisklik tijden wachten tot er “iets” gebeurd of vastlopen van de computer. Eindeloos opnieuw opstarten. Naast ergernis zijn er ook risico’s aan malafide software, wanneer u ongemerkt een virus heeft of spyware, malware enz., dan is het mogelijk dat belangrijke data van uw computer wordt doorgestuurd naar verspreider van de vervelende software. Dat kan allerlei data zijn zoals wachtwoorden en gebruikersnamen en nog veel meer gevoelige gegevens. Niet onbelangrijk dus om uw systeem af en toe te scannen op virussen en andere ellende. Op deze website vindt u wat tips om zelf te checken of er ongewenste software op uw computer aanwezig is. Mocht u twijfelen of het zelf niet aan durven, dan kan @Meek het voor u doen. Neem gerust contact op, misschien is een advies al voldoende...

Hardware storingen

De hardware van de computer is eigenlijk alles wat je aan kunt raken van uw computer. Toetsenbord, muis, harde schijf, moederbord, videokaart enz. Uw hardware in de computer is door de regel goed en kan behoorlijk lang mee, mits er ook een beetje aan de kwetsbare delen wordt gedacht. De meeste hardware is geplaatst op printplaatjes, de componenten zijn allemaal met elkaar verbonden en de computer voeding zorgt ervoor dat alle componenten de juiste spanning krijgen. Doordat de componenten stroom vragen, worden ze warm, dat is een normale eigenschap. In bijna alle computers zit een ventilator gemonteerd, deze zorgt voor (geforceerde) ventilatie, warme lucht wordt uit de computer geblazen en de koudere omgevingslucht wordt in de computer geblazen. De belangrijkste verwarmers in de computer zijn de voeding, de processor (CPU), de videokaart, harde schijf en geheugenmodules. Wanneer ze oververhit raken, gaan de componenten na verloop van tijd stuk, ze zijn dan oververhit of overbelast.
Vaak is de ventilator in combinatie met het koelelement het probleem van oververhitting, er wordt onvoldoende koele lucht naar de kwetsbare componenten gestuurd. Ventilatoren in computers en laptops zuigen omgevingslucht aan, in de omgevingslucht zit stof en vezels, die blijven dan aan de ventilator plakken of blijven in de koelribben achter. Wanneer er veel stof in de koelende elementen zit, gaat de koelcapaciteit omlaag en worden componenten (te) heet. Vaak kun je aan een ventilator wel horen of er stof is verzameld in het koelsysteem, hij draait vaak op hoge toeren, lagers van de ventilator gaan slijten door onbalans en gaan extra lawaai produceren. Wees er kritisch op, het verwijderen van stof is erg belangrijk. Als u zelf het stof wil verwijderen, dat kan best, maar denk erom dat computerapparatuur kwetsbaar is voor statisch elektriciteit. Wanneer een component is verbrand of overbelast is geraakt, dan moet het in beina alle gevallen worden vervangen. Dan zijn er nog zichtbare defecten zoals een gebarsten scherm, scharnieren (laptops) die defect zijn. Over het algemeen zijn die defecten goed op te lossen, de kostprijs voor reparatie van uw apparatuur is afhankelijk van het merk en type. @Meek probeert de kosten voor reparatie altijd tot een minimum te beperken.
Webdesign & ICT Reparatie